Cultura

La Ruta 3 Valls està emmarcada en un entorn pirinenc molt ben conservat, on els pobles mantenen el seu caràcter original i segueixen antigues festes, costums i tradicions, com la baixada de Falles, diversos balls populars i fires artesanes i ramaderes.

Des del punt de vista arquitectònic i artístic, a la zona podem trobar un important llegat d’art romànic, on destaquen esglésies molt ben conservades i autèntiques, fins al punt que la UNESCO va declarar Patrimoni Mundial 9 monuments romànics de la Vall de Boí.

En el dia d’avui, la comarca gaudeix d’una xarxa d’allotjaments molt acollidors, on respirar serenitat i tranquil·litat, després d’una bona jornada d’excursionisme de muntanya, a més, la cuina tradicional ribagorçana que es pot degustar en multitud de bons restaurants, conté productes i plats d’alta qualitat, com la carn, la girella i els bolets, que ajuden a agafar forces per a seguir caminant.

També es mantenen oficis antics i tradicionals com el de pastor, i per què no dir-ho, de guia de muntanya, que durant el segle XIX i principis del XX, van acompanyar als senyors que desitjaven pujar als cims més alts del Pirineu, i que a dia d’avui s’ha recuperat l’ofici i ajuden a assolir els somnis de la gent, a aportar el coneixement de muntanya, des del punt de vista més ampli i transversal, a la societat. Els guies de la Ruta 3 Valls són coneixedors de les tècniques de seguretat a la muntanya, però a més, són transmissors del patrimoni natural i cultural fent de nexe entre la societat, la natura i la gent dels pobles de muntanya i els seus costums. En definitiva és una forma molt directe i sostenible de fer arribar un missatge que ajudi a preservar el nostre patrimoni.

Segueix-nos a:

© Free Flocks Muntanya i Esquí, S.L., 2021 - Nota legal

Un altre web de Jambuling
Gestionat amb WordPress