La Ruta

DISTÀNCIA: 74,640 km
DESNIVELL: + 3.215 m / – 3.215 m
ALTURA MÀX.: 2.177 m
ALTURA MÍN.: 847 m

Etapa 1 El Pont de Suert – Erill la Vall

La Ruta 3 Valls comença a la Plaça Major del Pont de Suert, travessa el nucli antic fins al pont del riu Noguera Ribagorçana, on agafa el Camí de l’Aigua direcció la Vall de Boí fins a Barruera, és un camí molt bonic entre boscos, prats i sempre a la vora del Noguera de Tor, on podrem veure el fantàstic pont romànic de Castilló de Tor, el pantà de Llesp, el Salencar de Barruera i l’església romànica de Sant Feliu. A partir d’aquí es puja a Erill La Vall, un dels pobles més pintorescos de tota la comarca i on es troba la ben conservada església romànica de Santa Eulàlia.

DISTÀNCIA: 19,32 km
DESNIVELL +: + 675 m
DESNIVELL -: - 267 m
HORARI APROX.: 6 h

Etapa 2 Erill la Vall – Aneto

Des de la plaça del poble es puja cap a la collada de Basco, un camí amb fort pendent però amb les millors vistes de la Vall de Boí i de les muntanyes del Parc Nacional d’Aigüestortes, d’aquí cap a Port Gelada on divisarem la Vall de Barravés i les seves grans muntanyes al fons, com el Pic de la Tallada, el Vallibierna, els Russels i l’Aneto. La baixada discórrer per la ruta interpretada e la fauna de Senet i d’aquí fins al poble d’Aneto, ja en la Ribagorça aragonesa.

DISTÀNCIA: 13,00 km
DESNIVELL +: + 975 m
DESNIVELL -: - 814 m
HORARI APROX.: 6 h

Etapa 3 Aneto – Castanesa

Es puja pel GR18 fins al Coll de Salines, on tenim fantàstiques vistes cap a les muntanyes de la Vall de Boí a l’est, i cap a Castanesa al sud, el camí circula en tot moment per camp obert i terreny poc transitat que transmet una gran sensació de soledat i tranquil·litat. Un cop a la pista del fons de vall descobrim les salvatges aigües del riu Baliera i els pobles de Fonxanina i Castanesa encara a la part alta de la vall i on destaca l’església de Sant Martí en primer terme.

DISTÀNCIA: 21,37 km
DESNIVELL +: + 1.050 m
DESNIVELL -: - 945 m
HORARI APROX.: 8 h

Variant a Denuy

Des de Fonxanina es baixa al riu Baliera direcció Siscarri, tot seguit es flanqueja per la cara est seguint un PR que porta directe a Denuy, un poble molt assolellat i que convida a relaxar-se.

DISTÀNCIA: 23,61 km
DESNIVELL +: + 1.149 m
DESNIVELL -: - 1.189 m
HORARI APROX.: 9 h

Etapa 4 Castanesa – El Pont de Suert

De Castanesa es segueix el GR18 passant pels pobles de Ardanuy, Benifonts, Noals Bibils i Bonansa i si es fa nit a Denuy se segueix la variant GR18.1 que passa per Ribera fins que es troba amb el GR18 principal. Tots aquests pobles estan molt ben conservats i l’activitat ramadera moldeja el paisatge, els senders travessen boscos, prats i rius, per camins de cabanera que transporten a un altre temps. A Bonansa s’agafa el GR15 cap a Cirés i Pont de Suert.

DISTÀNCIA: 20,88 km
DESNIVELL +: + 506 m
DESNIVELL -: - 1100 m
HORARI APROX.: 7 h

DISTÀNCIA: 23,18 km
DESNIVELL +: + 761 m
DESNIVELL -: - 1201 m
HORARI APROX.: 8 h

Tipus de terreny

La Ruta discórrer per terreny d’alta muntanya i muntanya mitjana, pel qual podem trobar camins fàcils de seguir i caminar, a zones de fort pendent i irregulars, així com passar d’ambients calorosos, a ambients freds, fins hi tot a l’estiu. La tranquil·litat, els prats, els boscos i l’aigua són una constant durant tot el recorregut.

Marcatge

La Ruta no està senyalitzada amb un marcatge especial i segueix diferents indicatius, per una banda els senyals característics de GR i PR, així com l’específica dels itineraris del Parc Nacional amb postes grocs i els cartells indicatius comarcals de la Xarxa de Camins de l’Alta Ribagorça. Tot i que els camins estan prou senyalitzats heu d’anar amb compte de no perdre’ls, ja que en moltes ocasions el terreny està poc trepitjat i porta a confusió, sobretot en situacions de manca de visibilitat, pel que cal tenir coneixements d’orientació en muntanya i dur un mapa. Si teniu cap dubte per seguir l’itinerari, podeu contractar els serveis d’un guia de muntanya titulat.

Mapa Interactiu

 

Descarregar el track gps de la Ruta 3 Valls aquí

 

Segueix-nos a:

© Free Flocks Muntanya i Esquí, S.L., 2021 - Nota legal

Un altre web de Jambuling
Gestionat amb WordPress