Natura

Són molts els espais naturals d’interès a l’Alta Ribagorça i la Ruta 3 Valls fa gaudir als senderistes de tots ells, són indrets rics en fauna i flora autòctona dels Pirineus. Hi destaca el trencalòs, el milà, la fagina, el cabirol, l’isard, i a les aigües, ànecs de coll verd, bernats pescaires, etc. Per una altra banda, el pi negre, les salenques, les sargues, i multitud de flors multicolor en els prats subalpins i alpins, etc. A la tardor l’estrella és el bolet.

La major part de l’itinerari discorre per camins ramaders i per camins que s’utilitzaven antigament per anar de poble en poble, el que fa que en gran mesura es circuli per boscos i pastures plens de tradició.

L’aigua és també un factor característic ja que en la major part dels moments se segueix els fons de vall per on circulen dels rius principals del Noguera de Tor, Noguera Ribagorçana i Baliera, i multitud dels seus inesgotables afluents. De fet en la primera etapa es segueix un bon tram del reconegut Camí de l’Aigua amb el seu màxim exponent, el Salencar de Barruera, que és un espai natural protegit, dins del PEIN i la Xarxa Natura 2000.

En les zones altes, al voltant dels dos mil metres, apareixen els paratges immensos i inacabables de l’alta muntanya, on es pot contemplar els espais protegits, del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, el Parc Natural de Posets Maladeta i Espai d’Interés Natural de Gelada.

Des dels camins de la Ruta 3 Valls es divisen les grans atalaies del Pirineu, cims carregats d’història pirineista com l’Aneto de 3404m, la Punta Alta de 3013m, el massís dels Besiberris, el Comaloformo de 3029m, el Vallibierna de 3067m, el Russel de 3207m, etc.

Espais naturals protegits d’influència:

  • Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.
  • Parc Natural de Posets Maladeta.
  • Reserva Nacional de Caça d’Alt Pallars – Aran
  • PEIN de Gelada.
  • Pla EU Xarxa Natura 2000.
  • PEIN Salencar de Barruera.
  • PEIN La Faiada de Malpàs.
  • PEIN de la Capçalera de la Noguera Ribagorçana

Segueix-nos a:

© Free Flocks Muntanya i Esquí, S.L., 2021 - Nota legal

Un altre web de Jambuling
Gestionat amb WordPress